LAPUALLE TEHDÄÄN MIESYSTÄVÄLLISTÄ TEATTERIA

Viisihenkinen työryhmä toteuttaa perheenisille suunnatun monologin esitettäväksi Teatteri Lapuan tiloissa syksyllä 2019.

Työryhmän tavoitteena on toteuttaa elämyksellistä ja toiminnantäyteistä, helposti lähestyttävää teatteria. Komediallinen monologi Kahvi mustana, kiitos! nostaa hattua arjen sankaruudelle. Tarina sijoittuu yhteen yöhön remontissa olevaan omakotitaloon, jossa 40-vuotias mies valvoo reilun tunnin vastasyntyneen kanssa.

– Kahvi mustana, kiitos! avaa nasevalla huumorilla päähenkilön sielunmaisemaa. Uskon että tähän arjen sankarin hahmoon on helppo perheenisien samaistua. Näytelmässä osansa saavat myös naiset. Monologi avaa hurmaavalla tavalla vaimojen ja äitien toiminnan logiikkaa, tai pikemminkin sen puutetta. Kuuluipa kumpaan kategoriaan tahansa, mikäs sen parempaa kuin nauraa itselleen! monologin ohjaaja Katja Kujala kertoo.

Monologi tuo yhteen tekijöitä ympäri Pohjanmaata. Sen pääroolissa nähdään vaasalainen Teemu Kettula ja sen ohjaa lappajärveläinen palkittu kulttuurintekijä Katja Kujala. Kantaesityksen on käsikirjoittanut vaasalainen Mari-Johanna Kettula, joka vastaa myös teoksen äänisuunnittelusta. Valosuunnittelun monologiin toteuttaa lapualainen Kimmo Häyhä. Lavastus- ja pukusuunnittelusta vastaa Pohjanmaalta kotoisin oleva, nykyisin Tampereella vaikuttava Milla Uitto.

Kahvi mustana, kiitos! -monologin ensi-ilta on 14.9.2019 Teatteri Lapuan tiloissa Vanhan Paukun kulttuurikeskuksessa.