KAHVI MUSTANA, KIITOS! -MONOLOGI VIERAILEE VAASASSA

Komediallinen monologi Kahvi mustana, kiitos! vierailee Vaasassa maaliskuussa. Monologia esitetään kolmesti Vaasan kaupunginteatterin Julia-näyttämöllä 14.3.-15.3.2020.

Teatteri Lapuan tiloissa syksyllä 2019 ensi-iltansa saanut monologi nostaa hattua arjen sankaruudelle. Tarina sijoittuu yhteen yöhön remontissa olevaan omakotitaloon, jossa 41-vuotias mies valvoo reilun tunnin vastasyntyneen kanssa. Ajatukset kääntyvät käsittelemään elämän vaatimuksia ikäkriisin kynnyksellä.

– Kahvi mustana, kiitos! avaa nasevalla huumorilla päähenkilön sielunmaisemaa. Uskon että tähän arjen sankarin hahmoon on helppo perheenisien samaistua. Näytelmässä osansa saavat myös naiset. Monologi avaa hurmaavalla tavalla vaimojen ja äitien toiminnan logiikkaa, tai pikemminkin sen puutetta. Kuuluipa kumpaan kategoriaan tahansa, mikäs sen parempaa kuin nauraa itselleen! ohjaaja Katja Kujala kertoo.

Monologin roolissa nähdään vaasalainen Teemu Kettula. Kantaesityksen on käsikirjoittanut Mari-Johanna Kettula, joka vastaa myös teoksen äänisuunnittelusta. Valosuunnittelun monologiin on toteuttanut Kimmo Häyhä ja lavastus- ja pukusuunnittelun Milla Uitto.