KAHVI MUSTANA, KIITOS! -MONOLOGI VIERAILEE VAASASSA

Komediallinen monologi Kahvi mustana, kiitos! vierailee Vaasan kaupunginteatterissa maaliskuussa. Monologia esitetään kolmesti kaupunginteatterin Julia-näyttämöllä 14.3.-15.3.

Kahvi mustana, kiitos! nostaa hattua arjen sankaruudelle. Tarina sijoittuu yhteen yöhön remontissa olevaan omakotitaloon, jossa 41-vuotias mies valvoo reilun tunnin vastasyntyneen kanssa. Ajatukset kääntyvät käsittelemään elämän vaatimuksia ikäkriisin kynnyksellä.

– Kahvi mustana, kiitos! avaa nasevalla huumorilla päähenkilön sielunmaisemaa. Uskon että tähän arjen sankarin hahmoon on helppo perheenisien samaistua. Näytelmässä osansa saavat myös naiset. Monologi avaa hurmaavalla tavalla vaimojen ja äitien toiminnan logiikkaa, tai pikemminkin sen puutetta, ohjaaja Katja Kujala kertoo.

Toiminnantäyteisen komedian roolissa nähdään vaasalainen esiintyjä ja valehtelun Suomen mestari Teemu Kettula. Kantaesityksen on käsikirjoittanut Mari-Johanna Kettula, joka vastaa myös teoksen äänisuunnittelusta. Valosuunnittelun monologiin on toteuttanut Kimmo Häyhä ja lavastus- ja pukusuunnittelun Milla Uitto.

Kahvi mustana, kiitos! sai ensi-iltansa syksyllä 2019 Teatteri Lapuan tiloissa.